News_ro

PITCH.MD va anunța lista semi-finaliștilor pe 3 octombrie 2022

Etapa de aplicare pentru participarea la concursul național PITCH.MD s-a încheiat. Avem plăcerea să împărtășim noutățile bune. Avem 92 de aplicări pentru proiecte transmise de profesioniști, creatori de conținut digital și platforme sociale, producători și scenariști – oameni creativi din Republica Moldova, de pe ambele maluri ale Nistrului.

Propunerile sunt foarte diverse, ca format și limbă, fiind destinate tuturor locuitorilor Moldovei, precum și diasporei. Idei creative și originale au fost prezentate pentru toate categoriile concursului: seriale și scurtmetraje, emisiuni TV și scenarii de conținut pentru rețele sociale și platforme digitale, proiecte muzicale și spectacole teatrale, expoziții și alte tipuri de fomate ale PITCH.MD.

Interesul sporit pentru PITCH.MD, manifestat printr-un număr atât de mare de aplicări, necesită, evident, timp suplimentar pentru procesarea formularelor și traducerea acestora. Pentru că apreciem toate ideile creative recepționate, jurații PITCH.MD vor dedica suficient timp pentru analizarea obiectivă și evaluarea corectă a fiecărui proiect.
Prin urmare, data anunțării semi-finaliștilor PITCH.MD se modifică și rezultatele vor fi anunțate pe 3 octombrie 2022.

Pentru a fi la curent cu parametrii de evaluare, Vă prezentăm cele cinci criterii-cheie utilizate de către membrii juriului PITCH.MD pentru a selecta candidații pentru etapa finală a PITCH.MD:

1. IDEE
Conceptul propus se distinge prin originalitate și o abordare unică a conținutului cu impact social?

2. OBIECTIVE
Conceptul transmite clar și eficient mesajul cu abordarea zonelor de impact social în acord cu cele vizate de către PITCH.MD?

3. MIJLOACE
Are pitch-ideea un public țintă identificat și o modalitate de distribuire a conținutului (parteneri strategici și/sau finanțare/co-producție)?

4. DIVERSITATE
Conceptul și/sau echipa sunt formate din persoane de diverse etnii sau din regiuni sub-reprezentate, aceasta contribuind la soluționarea problemelor asociate cu aceste grupuri și zone ale țării?

5. ECHIPA
Proiecte similare și experiența companiei – Are compania experiență relevantă în domeniul media și al producției? Profilul membrilor echipei reflectă o experiență suficientă și adecvată?

În baza acestor criterii, juriul PITCH.MD va selecta 25 de proiecte (semi-finaliști) care vor fi admise pentru finala concursului PITCH.MD.

Semi-finaliștii vor trebui să aloce aproximativ 3 ore în perioada 3-7 octombrie, pentru a se întâlni cu membrii juriului, la sediul MEDIACOR (or. Chișinău). Consilirea și suportul oferit de către experți va oferi posibilitatea semi-finaliștilor să-și perfecționeze prezentările și să se pregătească pentru faza finală a concursului, organizată pe 9 octombrie 2022.